jueves, 5 de julio de 2018

AMPLIACIÓ DEL PERMÍS DE PATERNITAT A CINC SETMANES


Us informem que amb data d’avui s’ha publicat en el BOE la Llei 6/2018 de Pressupostos Generals de l’Estat, aprovada pel Congrés dels Diputats el passat 28 de juny. Aquesta Llei contempla entre d’altres moltes disposicions, una modificació de l’Estatut dels Treballadors (ET) i de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic (EBEP) en relació a la corresponsabilitat en les tasques de cura, establint la durada del permís de paternitat en cinc setmanes ampliables en dos dies més por cada fill o filla en els supòsits de part, adopció, guarda amb finalitat d’adopció o acolliment múltiple.

Com novetat doncs, la paternitat s’amplia a cinc setmanes es permet fraccionar el gaudi de l’última setmana de forma independent en un altre moment dins dels nou mesos següents al naixement o resolució d’adopció o acolliment.

És important remarcar que aquest dret no té efecte retroactiu, de manera que només podran acollir-se al dret de la cinquena setmana de permís de paternitat, aquells treballadors que siguin pares a partir del dia següent a la seva publicació en el BOE, és a dir, a partir de les zero hores d’aquesta nit.