viernes, 1 de mayo de 2015

1 DE MAIG: LLUITEM PER UN TREBALL DIGNE!

Commemorem els 125 anys de la convocatòria del Primer de Maig. El 1890, un any després que aquesta data fos fixada pel Congrés Obrer Socialista celebrat a París en homenatge als treballadors de Chicago condemnats a mort per reivindicar la jornada laboral de 8 hores, la Unió General de Treballadors impulsava des de Barcelona la primera celebració de la Diada del Treball que es convocava al conjunt de l’Estat espanyol.

Al llarg d’aquests 125 anys en què el moviment obrer ha mantingut viva la flama d’aquell Primer de Maig, el sindicalisme de classe ha hagut d’afrontar enormes adversitats per assolir les seves reivindicacions. I tot i els gran avenços realitzats amb lluita i sacrifici individual i col·lectiu, la brutal crisi econòmica i el retrocés en matèria de drets i salaris ha deixat en evidència que és necessari defensar cada dia les fites aconseguides perquè les amenaces són permanents. 

Ens enfrontem avui, després d’aquella primera convocatòria del sindicalisme de classe de l’Estat espanyol, a reptes que són diferents però a la vegada signifiquen el mateix. Els drets socials i laborals estan amenaçats i convé agrupar les nostres forces per no retrocedir, com ho pretenen unes patronals que tenen objectius massa semblants a les del segle XIX.
Enguany fa 125 anys que un grapat d’obrers i obreres es van reunir al Teatre Tívoli per aixecar acta de les nostres reivindicacions. Per deixar palès davant dels poderosos que exigíem la jornada de 8 hores, l’eradicació del treball infantil, el descans setmanal i el dret a la salut en el treball.

Després de tant de temps,  mantenim l’esperit d’aquella concentració multitudinària de treballadors i treballadores al Passeig de Colom de Barcelona que va sobtar tothom per la seva força. Mantenim plenament vigent la seva esperança i ara més que mai esdevindrem eina de futur en mans d’una immensa majoria. 

 Visca el Primer de Maig!
   Visca la Classe Treballadora!

Us facilitem el enllaç on podreu llegir el manifest que han realitzat UGT conjuntamente amb CCOO del 1º de maig aqui