lunes, 18 de mayo de 2015

24 DE MAIG. ELECCIONS MUNICIPALS.

La Llei orgànica del règim electoral general contempla:


Obertura de col·legis electorals de 9.00h a 20.00h
  • Treballadors amb horari laboral que no coincideixi amb l’obertura dels col·legis electorals o tinguin una jornada inferior a 2 hores: No tenen dret a permís retribuït atès que la jornada de treball no els impedeix anar a votar. 
  • Treballadors l’horari dels quals coincideixi en 2 o més hores i que aquest sigui de menys 4 hores: Tenen dret a un permís retribuït de 2 hores.
  • Treballadors l’horari dels quals coincideixi entre 4 i 6 hores amb el dels col·legis electorals: Tenen permís retribuït de 3 hores.
  • Treballadors l’horari dels quals coincideixi en 6 o més hores amb el dels col·legis electorals: Tenen dret a un permís retribuït de 4 hores.
En el cas dels treballadors contractats a temps parcial que facin una jornada inferior a l’habitual, la durada del permís retribuït es redueix proporcionalment a la relació entre la jornada de treball que desenvolupin i la jornada habitual dels treballadors contractats a temps complet en la mateixa empresa.

En matèria d’organització del treball, l’empresa és l’encarregada d’establir els horaris en què cada treballador pot gaudir del seu permís retribuït. A més, l’empresa pot requerir els treballadors que justifiquin la seva absència amb el justificant corresponent que els lliuraran en el col·legi electoral.

Aquesta setmana l'empresa ens comunicará com pensa articular l'organització d'aquest permis per a tots aquells treballadors que, el pròxim diumenge, han de treballar.

Si teniu qualsevol dubte o problema, estem a la vostra disposició



FONT: www.ugt.cat