lunes, 9 de junio de 2014

CERCAVILA MULTITUDINARIA EL 14 DE JUNY PER DEFENSAR L'ESCOLA CATALANA

El 14 de juny, a les 18 hores, ens toca tornar a sortir al carrer per defensar el nostre model d'escola catalana amb una gran cercavila que recorrerà el centre de Barcelona. La plataforma Somescola, convoca la ciutadania a omplir els carrers per defensar la immersió lingüística i cridar que no farem ni un pas enrere en la defensa del model d'escola catalana.


Somescola, de la qual forma part la UGT de Catalunya, exigeix mantenir el model vigent d’escola catalana, avui que es pot fer efectiva la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga a cinc escoles catalanes a impartir en castellà un 25% de l’horari lectiu. La coordinadora d’escoles cíviques i educatives alerta que cal impedir el trencament del model educatiu català, i per això fa una crida a la mobilització conjunta de la comunitat educativa i del país per defensar-lo.

Somescola demana fermesa a la Conselleria d’Educació de la Generalitat de Catalunya per mantenir el model, tant a partir d’avui com del curs vinent. Perquè l'escola catalana és un model d’èxit de 30 anys, una eina clau per a la cohesió social, la igualtat d’oportunitats i la qualitat educativa; un model que garanteix el coneixement del català i del castellà.